QM-Möte innan 10-års jubel-squttet

By: P-O Bergstedt


QM-Möte innan 10-års jubel-squttet

Hur många var det som visste att squttet skulle börja kl. 19:00 och vårt möte kl. 17:00? Inte jag iallafall. Jag gick på ölprovningen kl. 14:00 som inte alls var i lilla salen, utan i öltältet. Ölprovningen var försenad, och i baren i öltältet (som inte var riktigt färdigbyggt) stod Carle från byrrokraterna, som försökte kompensera för alla öl han fått genom tiderna. Innan ölprovningen kom igång så fick jag reda på när mötet skulle börja, så jag ansåg det meningslöst att åka hem emellan. På ölprovningen fick vi (med reservation för felstavningar) Samuel Smiths, som är ett engelskt ale som enligt min uppfattning är godare än röda triangeln, d.v.s Bass. Samuel Smiths är det öl som Spendrups har blandat en tredjedel i sin hemska fatöl och kallat "fifty-fifty". Sen var det ett amerikanskt öl, Samuel Adams från Boston, som var en positiv överaskning. Det var jätte-gott (det släpptes på bolaget den 7:e). Det är tydligen det enda amerikanska öl som klarar de tyska renhetslagarna, och har utsetts till U.S.A's bästa öl fyra konsekutiva år. Iövrigt provades Weihenstephan som är ett veteöl från världens äldsta bryggeri. Jag är själv inte så förtjust i veteöl, så detta drack jag inget extra av. Sist och hemskast var ett persikoöl; Petite Pecheresse. Det var odrickbart. En av studentradions reportrar frågade mig om vad jag tyckte om ölen samt hur många jag skulle dricka ikvåll. Jag svarade, gott och många, och så blev det.

Kl.17:00 började mötet. Fredrik hade gjort varma mackor, vilket jag uppskattade bättre än Dovs crepes. Jag valdes till sekreterare trots att jag redan var fullast. Jag söp visserligen inte bort protokollet såsom Virri en gång gjorde, men det är oläsbart. Jag ska försöka tyda det så gott det går...

Det går inte, jag gör en sammanfattning av det som verkar viktigt av det läsbara

Q-mästarna gnäller på de som inte jobbade på PrU-festen. Vi har satt nytt kassa rekord, 91000 pix. Christer klagar på att KM är dumma. Den 18:e okt ska vi till ekånåmena ca kl. 17:00. Jag säger att Carle bjöd in oss till byrrokratena den 8:e nov. Vi ska jobba på squtt sägs det, men hur det gick vet vi ju. Malqus dricker läsk, Calli-gula klagar. A.K.F ska hållas 11:e eller 9:e nov. Tina kliar sig. Man ska skriva sin adress på kylskåpet. "Kuken i örat", säger Tina, och Anna det matvraket skriket efter mat. Det ringer nån som frågar efter Jonas i KM. Vi hälsar att han är upptagen för han sitter och runkar. Det ringer igen. Sen har jag skrivit nåt om att Christer plussar på Sofia, men det är överstruket och ändrat till diskuterar. Anna i KM kommer in. Matpanik är ett av de få ord jag kan tyda på de närmsta 10 raderna. Jag har visst inte blivit uppskriven på arbetsschemat. (Vilket var tur, för jag kan inte jobba i mitt tillstånd.) Tina K-Pist är ej här. Man skulle fråga Anna i KM om det var nåt om arbets-schemat man undrade. ANARKI skriker jag. Tina går på toa. Ska jag sjunga, undrar jag. Vi behöver nubbeglas. Sofia orkar ej jobba, hon vill dansa. Malqus har snygga ideér om att supa. Vi häller nubbe i kaffekoppar. Kerstin kommer med Magnus och vill bygga upp sina former. Portos Visa. Tina är ensam på syster yster varianten. Alla nya ut. Dov blir pubmästare på fyra sek. Carina blir PR-mästare på 62 sek. Sen är det hemligt för de nya. Matlagning nästa gång amerikanarna. Filmen Blues Brothers ska Dov och Johan sitta på, på Flåklypa Jambo och Helena. Vi ska klippa slutet på Flåklypa så att inte Norge vinner. Nu är kl. 19:00. SUPA. Sen ba!

Sen ba, så minns jag inget mer och de få minnes bilder jag har vill jag inte minnas. Jag tycker att QM gjorde ett utmärkt jobb på squttet iallafall för nu slipper vi nog hjälpa till på flera år.

Med dimmig hälsning och puss till alla sötnosar.

P-O Bergstedt Q-Mästare em.qm-camp