MÖTE 1991.05.17

By: Maria Nilsson


MÖTE 1991.05.17

Mötesordförande: Kerstin
Mötessekreterare: Maria

QM skall deltaga i Stockholm Water Festival. (Augusti).

QM har för närvarande mycket dålig ekonomi, därför skall ölransonering införas från och ned nu. Den ökande fattigdomen beror till största delen på höga ölräkningar. Alla kompisar och gamlingar måste betala 10 kronor för varje öl. Inga undantag!!!

Daniel meddelar, att om någon person har alkoholproblem, skall man vända sig till honom, därför att han har goda kontakter inom t.ex. tillnyktringsenhetsområdet.

Kerstin talar om att HÖRS-middagen är den 30/5 i Bistron. Vi skall, om fint väder infinner sig, sitta på verandan. Öl-hävning är inplanerad. Tid kl 16.30. Anmälningsavgiften är på 50 kr, vilket man får tillbaka om man infinner sig på sammankomsten. Måndag den 27:e är sista anmälningsdag.

Ny person i QM: Fredrik Bergqvist från KTH. Han tycker att QM är trevligast att jobba på. ( Tyder påsynnerligen bra smak!!!!!).

Presentation av övriga följer. Närvarande var bl.a: Kerstin, Jag, Tina d.ä., Helena, Fredrik, Daniel, Tina d.y, P-O, Sofia, Magnus, Elisabeth, Fredrik den nye.

PRUO-Izaaq kommer in. Han svamlar något om fnittriga tjejer. Till slut säger han att ett företag, Intermezzo, som arbetar på uppdrag av Tetrapak, den 17/6 söker studenter. 2-3 behövs. Man skall alltså vara sällskapsdam/herre åt personer som är här på internationell kongress. Anmälan till Izaaq senast onsdag. Vidare säger Izaaq att det skall bli skönt att sluta som PRUO. Brita skall sluta. X-tra prumöte innan torsdag.

Daniel är mycket besviken på oss i QM. Han säger att vi har svikit brännbollsturneringen.

Vi avbryter mötet för att gå på förköret. Vi har betalat 50 kr av 90 kr, per pers. för maten. Den ekonomiska krisen ni vet. Tomt. Vi går tillbaka till mötet och sjunger en sång.

Cermonimästaren, Tina anser att hon lagar gourmetmat.

Pubmästarna, Fredrik och Magnus säger att det saknades 1300 kr i kassan sist. Det kan eventuellt bero på felslag. Alla börjar berätta om allt lurendrejeri som försigår på pubarna. Magnus vill att den som inte kan jobba skall ringa och tala om det. Fredrik berättar att han skall in i lumpen i höst.

Enligt Kerstin har Klubb sagt att vi måste ställa oss i kö om vi går ut efter kl. 21.00. Inget spring här inte. Klubb är även något sura på oss när vi inte hjälper till. De skall säga till oss om de skall ha hjälp tycker vi. Vi är inga tankeläsare.

Dokumentationsmästaren Elisabeth säger att hon idag har lämnat in filmrullarna från Squalpet.

Filmmästaren: Filmen går mycket dåligt. Ingen publik.

Någon kommer in och hämtar oss till förköret. Vi äter dricker och sjunger.

Efter maten. Möte igen:

Cia säger att vi inte får sjunga vissa sånger. D.v.s det är totalförbjudet. Det gäller t.ex. Klubbs Älgsång.

Åsa och P-O har mutat ut sig med hjälp av tårta och plansch.

P-O visar upp en hatt.

P-O börjar plötsligt, helt utan förvarning att STRIPPA!!!!!!! Innan vi får se något intressant, så slutar han plötsligt. Istället sätter han på sig en overall. En elektrooverall !!!!! Full med märken. Alla skriker förrädare.

Cia har ännu inte mutat ut sig. Hon funderar fortfarande över vilken tjusig present hon skall ge oss.

Daniel mutar ut sig. han ger oss en tavla med Umeå(brännbolls) motiv.

Izaaq och Pelle börjar dividera om vem som är äldst. Det visar sig att de skall muta ut sig.
De ger oss något sorts järn-kvinno-staty. Den är mycket tung. Varning! Enligt Izaaq har statyn hål mellan xxxxx. Varför?????????????

Skååååååål ropar Kerstin.

Annalena, en gamling, kommer in och hälsar på. Hon går dock ut igen tills mötet är klart.

Skattmästaren Helena skall sluta nästa termin. skall ej muta ut sig, utan fortsätta att dricka öl o.s.v.

Nu sång.

Elisabeth kan inte komma nästa pub. Magnus och Sofia skall ta hand om filmen nästa gång, och den sista filmen Kerstin och Magnus
Tina och Susanne kan inte komma på den sista puben. Harald har bytt adress.

Aktivistfest v. 21 i Rotundan???????? Fråga Kerstin.

Val av nya mästare.

Ny Smiskmästare: Tina Perselius.

Nya Qmästare: Tina och Anna.

Enbart Tina är här ikväll, varför vi endast super in henne. Först måste hon dock sno en skylt. en juristernas-hus-skylt.

Sista-mötet-fest på Husarö??? 1/6 el. 2/6. Vi skall tänka på saken tills vidare.

Daniel meddelar: På taketfest, Körsbärsvägen 31/5.

Kerstin som nyss har gått ut i det fria, kommer nu in. Hon har blivit utelåst och är mycket upprörd över det. Nu kommer även Tina tillbaka. Med skylten. Alla jublar. Nu kan hon supas in!! Hon tar 28 sekunder på sig. Sedan blir hon även tvingad att dricka en s.k. straffdrink, d.v.s resterande innehåll ur flaskan.

Mötet är nu avslutat.

Senare på kvällen har vi x-tramöte. Anna har äntligen kommit. Nu skall hon insupas!!!! Först har vi gett henne uppdraget att sno en renvarningsskylt som finns utanför Statoil. Daniel (tror jag det var) hjälper henne. När de kommer tillbaka med skylten har vi redan förberett allt. Hon dricker upp på 2 min 8 sek. + straffdrinken.

Det var allt.

Hjärtliga hälsningar M.N
(Sqrubbmästare.)Inskrivet av P-O


qm-camp